Scrisoare deschisă către Victor Ponta – Guvernul României, Prim-Ministru

By on March 9, 2014
Domnule Prim-Ministru,Apelez la acest mod de a mă adresa Dvs. în încercarea de a vă convinge să nu transferați Portul Constanța către primăria municipiului. Atât pentru că, în mod tradițional (cu câteva excepții ce țin de istoria unor orașe), porturile sunt administrate la nivel central, cât și pentru faptul că Radu Mazăre este ultima persoană care să primească pe mână o administrație portuară. Porturile sunt, în orice țară din lume, entități de interes public ce nu pot fi transformate în SRL-uri deoarece acest lucru ar duce la distrugerea comunității portuare (armatori, navlositori, operatori) și la migrarea operațiunilor către alte porturi care respectă principiile de administrare ce nu trebuie să aibă la bază decât atragerea unui volum de operațiuni cât mai mare.

Odată ajuns pe mâna lui Mazăre, acesta va pune taxe pe fiecare operațiune portuară și/sau pe fiecare partener portuar după modelul binecunoscut al barierei de intrare în stațiunea Mamaia, o mizerie unicat în lume. De asemenea, va elimina actualii parteneri portuari impunându-și propriile firme, după modelul patentat la primărie. Poate că pe asistații sociali din Constanța nu îi intersează acest lucru, mai ales că, dintr-un avânt de populism maxim, primarul a promis că din profiturile portului… va subvenționa gigacaloria locuitorilor.

Domnule Prim-Ministru, cred că sunteți conștient că o reducere de operațiuni în principala poartă de acces maritimă ne va afecta importurile și exporturile, va frâna dezvoltarea României iar captivitatea față de un grup se va extinde de la unul din cele mai frumoase orașe la întreaga țară. Cum acest lucru nu mai ține de calcule politice sau electorale ci de siguranța națională, apelez la responsabilitatea Dvs. pentru a nu da curs solicitărilor asidue ale primarului-barieră.

Sebastian Bodu
Europarlamentar PPE

Acest articol a fost citit de 4955 ori

Comentarii

comentarii

About Sebastian Bodu

8 Comments

  1. adrian

    November 2, 2015 at 11:28 am

    domnule premier sunt damian adrian din galati comuna branistea ,suntem un numar mare de nemultumiti ai acestei comuni si va rugam sa ne ajutati:1-Oamenii din comuna cu banii lor au facut o statie de epurare a apei care alimenteaza comuna cu apa potabila ,si-au tras singuri bransamentele pana la casa lor din teava principala ,si plateai 2 lei metru cub de apa ,acum primaria prin nustiu ce legi si considerentea predat aceasta statie de epurare la departamentul apa canal al judetului ,acestia vin sa incheie contracte cu noi crescand pretul metrului cub de la 2 lei la 4 lei fara nici o imbunatatire adusa retelei de apa ,nu intelegem de ce ?comuna ii da gratis o statie de epurare ei o ia in administrare si mai cresc pretul nejustificat.Metionez ca aceasta comuna e destul de mare ca sa poata sa se administreze singura. 2-Un numar mare de locuitor a acestei comune am luat in concesiune teren intravilan into zona de pasune in afara comunei si am construit case,in contractele de concesiune care mentionez ca a fost incheiate acum 5-6 ani se specifica asigurarea de catre consiliul local a utilitatilor si anume:apa ,canalizare ,lumina,drumuri civilizate si altele, dar la momentul de fata totul afara de niste zgura intinsa in loc de drum nu s-a facut,mai mult noi am tras bransamentele de apa si curent din banii nostri cei care au avut,mai mult noi am cumparat stalpii de beton pt curentul electric,robinetii si conductele pt.bransarea apei si acum vine ELECTRICA SI APA CANAL SI LE PREA GRATIS SI MAI MULT MARESTE SI PRETUL LA ACESTE PRODUSE APA SI CURENT,nu mai intelegem nimic,va rugam insistent sa ne ajutati trimitand o persoana autorizata din partea guvernului aici la galati si suntem dispusi sa ii platim toata deplasarea si sederea aici din banii nostri numai sa vina sa vada si sa rezolve aceasta situatie .va multumim si va las adresa :damian silvia maria COMUNA BRANISTEA NR.380 GALATI NR DE TL 0747889006 SI 0754348833.
    IN NUMELE MAI MULTOR LOCUITORI AL COMUNEI BRANISTEA JUD, GALATI

    Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
La mulți ani, măică Românie!

”…Dar când a venit iarna peste tine, a căzut o zăpadă grea şi te-a acoperit, iubito, şi ai murit aproape...

Close