”Nu” ar trebui să însemne ”nu”, chiar și în Vaslui!

By on July 20, 2015

Sunt mama a trei copii, două fete și un băiat. De când s-au născut fetele și au crescut, au devenit pubere apoi adolescente, am avut o singură grijă în afară de a le crește frumos și armonios, aceea de a nu mi le viola vreun nenorocit care-și închipuie că are dreptul să dispună de corpul unei femei după cum i se scoală lui mădularul.

Le-am explicat când au crescut că motivul principal pentru care vreau să știu mereu unde sunt și cu cine, nu e acela că n-aș avea încredere în ele, ci că nu am încredere în alții. Le-am mai explicat și că este dreptul lor exclusiv de a decide când și cu cine-și încep viața sexuală și că atunci când se va întâmpla, va trebui să se întâmple de comun acord, că ”nu” înseamnă ”nu” și nu ”poate”, nu ”încearcă poate mă răzgândesc” și în niciun caz că dacă se îmbracă în fuste scurte, dacă se îngrijesc și se mândresc cu corpul, chipul și mintea lor, nu invită pe nimeni la viol.

Le-am povestit episoade din adolescența mea, când lumea era mai needucată, când abia se descălțase clasa muncitoare de obiele și opinci și învățase că apa și aerul nu te omoară, cum obișnuiau derbedeii orașului să răpească fete din discotecă, cum le duceau pe malul Crișului și le făceau ”poștă”, cum le băteau, amenințau să-și țină gura. Le-am învățat să țipe, să muște, să zgârâie și în niciun caz să nu se lase atrase în locuri pustii, întunecoase.

Au înțeles că eu nu le păzesc himenul, nu le păzesc virginitatea ci le păzesc viața întreagă. Au înțeles că victima unui viol suferă o traumă pe care n-o poate depăși toată viața, că o femeie violată nu va putea avea încredere niciodată într-un bărbat și că va fi mutilată pe viață. Că nimic nu e mai groaznic decât să te temi să ieși pe stradă, să te plimbi, să te bucuri de viață fără să te uiți peste umăr la bărbatul care poate, are doar același drum cu tine. Le-am povestit apoi cum era să fiu eu violată, și nu o dată, pentru că niște primitivi au judecat la fel ca primitivii din Vaslui care au nenorocit o fată: eram frumoasă,  mă îmbrăcam cum voiam și eram mândră de ceea ce sunt și cum arăt. Le-am povestit că am scăpat de fiecare dată pentru că am avut norocul să nu încerce 7 handralăi să mă violeze: am țipat, am mușcat, am zgârâiat și am dat de înțeles explicit că mai bine îmi bag unghia în gât ca pițigoiul decât să mă siluiască cineva.

Fata din Vaslui a avut ghinionul vieții ei, nu a avut nicio șansă acolo singură cu 7 brute pe câmp. Și totuși, citesc opinii ale unor femei care par abia ieșite din grotă, cum că fata și-ar cam fi cerut-o, că ce căuta la ora aia pe stradă, că o fi făcut ea ceva de le-a luat mințile oligofrenilor acelora, probabil niște rezultate ale unor incesturi repetate între rude de gradul I.

Nimic, absolut nimic nu scuză un viol, nu-l justifică iar violatorului nu i se poate găsi nicio circumstanță atenuantă. Nimeni nu poate scuza un act atât de feroce cu consumul excesiv de alcool, cu o rătăcire de moment, pentru că e absolut de neînțeles câtă cruzime au dovedit în atâtea ore de coșmar în care fata i-a implorat, a leșinat și lor nu li s-a făcut MILĂ. Un singur sentiment trebuia să fi avut, unul singur, acela de MILĂ. Ori, bestiile pe două picioare au fost incapabile să vibreze o secundă la rugămințile și la suferințele fetei, ceea ce-i scoate automat din specia umană. Iar dacă nu au dovedit că sunt oameni, trebuie judecați ca atare: ca pe niște neanderthalieni cu ghioaga pe umăr care privesc femeia ca pe-un bun al lor de care pot dispune după bunul lor plac. O pot răni, o pot viola, o pot bate și o pot omorî dacă vor. Faptul că au fost eliberați pe durata procesului le întărește lor și familiilor care i-a zămislit și i-a trimis în viață să distrugă alte vieți, este semnalul că data viitoare pot viola din nou liniștiți, cu condiția să convingă victima, cu orice preț, să renunțe la acuzații sau să nici nu-i acuze deloc.

Spuneam la început că sunt mama a trei copii, două fete și un băiat: Am ajuns și la el, iar lui i-am spus că o fată care-i spune ”nu”, este fata care nu vrea, chiar dacă lui i s-ar părea că poate-poate s-ar lăsa convinsă. I-am mai spus că dacă ar forța o fată să-i cedeze, dacă ar desconsidera-o, ar brusca-o ca să obțină sex de la ea, l-aș da eu pe mâna poliției, l-aș renega și n-aș mai vrea să știu de el în vecii vecilor.

Mi-am învățat copiii să nu judece pe nimeni după felul în care se îmbracă sau nu. O fustă scurtă nu e o invitație la viol, un decolteu mai larg nu cere ca posesoarea să fie bătută, umilită și violată în grup. I-am învățat că pornirile sexuale care nu pot fi înfrânate de rațiune sunt apanajul brutelor, în niciun caz al oamenilor civilizați și cu 7 ani e-acasă. Eu am făcut o treabă bună, ceea ce nu pot spune despre părinții celor 7 nenorociți, penisuri umblătoare care nu și-au putut dovedi masculinitatea decât siluind și batjocorind pe cineva mai slab decât ei. Le doresc să aibă parte de același tratament, ani lungi în pușcărie. Și sunt sigură că așa se va întâmpla.

În final, pentru numele lui Dumnezeu, faceți ceva cu Vasluiul ăla! Detașați polițiști plătiți bine din alte județe, judecători stimulați cu sporuri din alte părți ale țării, trimiteți cadre didactice pregătite și motivate financiar să scoată județul acela din primitivism și Ev Mediu, altfel, vom discuta și peste 1 an, peste 5 sau 10 tot despre violuri în grup, violuri de bunici, omoruri la beție, topoare și măciuci rituale în cap! Să-i scoatem noi din peșteri dacă ei nu știu cum, sau nu vor să iasă!

Acest articol a fost citit de 5936 ori

Comentarii

comentarii

Angela Tocilă

About Angela Tocilă

Fondator politicstand.com, autor pe blogul propriu și pe platforma Evenimentului Zilei Hydepark și Vocile Dreptei

278 Comments

  1. radu

    August 24, 2015 at 2:38 pm

    @ catalin apropo de parerea ca, ,, criminalii și violatorii au primit închisoare cu executare în 99.99% din cazuri, nici aici n-ai dreptate. daca inregistram procentajul asta, erai in siguranta nonstop, dintr-un capat al altul al tarii. sa fim seriosi. cat despre procentajul de condamnare pentru criminali – aia descoperiti, cel putin-, poate ca bate aici, problema este ca au primit prin individualizare pedepse destul de mici, nu la maxim/catre maximul unde se putea ajunge, iar cetatenii respectivi au iesit destul de repede, voiosi, ca sa mai creasca rata de suspans in viata romanilor. in schimb, la violatori procentul este destul de anemic, ma voi documenta, dar procentul tau nu are legatura cu ce-i in teren. pentru orice potlogarie afara platesti de-ti sar ochii, nu sunt smecheriile/nesimtirea alora de sus/pile/cunostinte/relatii. tot in pcr-ul ma-sii traim si in 2015, doar ca unii traiesc ca faraonii pe spinarea noastra.

    Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
La mulți ani, măică Românie!

”…Dar când a venit iarna peste tine, a căzut o zăpadă grea şi te-a acoperit, iubito, şi ai murit aproape...

Close