Masterchef suspendat

By on July 19, 2012

După cum am zis, stau cu bagajele făcute și cu pașaportul pregătit; postasem înainte de puci că ne pregătim de dictatura nimicniciei, dar soarta chiar mi-a exacerbat spusele. Ne-am trezit (imposibil să spui asta vorbind despre actualul interimar, însă iată că viață bate filmul….) cu un pui de dictator la guvern și cu o mușcată felixiană, adormită matinal matinal, la Cotroceni, fără ca acest popor să fie măcar întrebat…. Noroc cu stupul european, care nu acceptă șobolani intrați pe urdiniș însă, din păcate, și ceara lor de-abia a atenuat mușcăturile adresate și Curții Constituționale, rămasă, ca Primarul Capitalei de atunci, singurul partid de opoziție ( și atunci, ca și acum) din vremea guvernării Adrian Năstase …

 

Știm o mulțime de interlopi care, cu ajutorul complicilor de “Afară”, își realizează planurile tenebroase, chiar dacă ei sunt înăuntru… și tot ei rămân “capo di tutti cappi”… Într-un climat de teroare mediatică, de asalt în panotajul stradal, ne rămâne online-ul, în care putem, cât de cât, să ne exprimăm… Apropos de panotajul stradal, am văzut acea manipulare crasă cu pensiile familiei BASCU (citit din goana mașinii îți seamănă a BĂSESCU, nu? iar moșu, prolific, are 87 de ani, dar nevastă de 61…! Și nu prea arată a plătitor de CAS, cu pensia de peste 750 de lei..).

English Breakfast

Oricum, văd că interimarul se implică în sport, deși sunt 13 ani de când nu mai este ministru în domeniu, se bagă în CSAT, deși nu știu cât de multe știe, fiindcă el n-a trecut nici măcar pe la Parlament, când era slujbaș acolo, darămite să mai fie la curent cu evoluțiile amenințărilor teroriste pe plan mondial, pentru asta îți trebuie putere de înțelegere, nene, nu urlete de “jos”… În sfârșit, Felix și ai lui au “ponta ce-au pontit”…și se gândesc că, măcar așa, vor evita statutul de “puscariabili”, mai cu o amânare, mai cu o Curte neconformă cu împricinatul… În curând, cred că vor intra și la Masterchef, ca să ne arate ei rețete de 50 de mii de Euro… pe zi! Sau 60 de milioane în total, cumpărate cu 50 de mii… asta bucătărie, frate!

Și fiindcă veni vorba de Masterchef, să vă spun (ca să mă liniștesc, pentru moment!) de ce nu particip eu la acest cooking-show extraordinar: gătesc fasolea din conservă și fac, uneori, supă din plic 🙁

Poate vă dezamăgesc,  îi înțeleg pe jurații cei duri de la Masterchef, însă fasolea din conservă își are și ea farmecul ei, mai ales cea în sos tomat… E foarte bună pentru un English breakfast, cel mai bun leac de mahmureală, pentru că după ce ați făcut două ouă ochiuri în zeamă lăsată la prăjire, în tigaie, de niște felii de bacon și niște cârnăciori tăiați la mărimea degetului mic (și fără a-l vătăma pe acesta!), încălziți bine conținutul unei conserve de fasole în sos tomat, așezați totul pe o farfurie și mahmureala devine istorie…

Însă ceea ce le place (auto)invitaților mei este ciolanul cu iahnie de fasole cu care îi tratez cât se poate de respectuos, la vizitele pe neașteptate: după ce plimb vreme de 7-8 minute câteva felii de ciolan printr-o tigaie,  pe care apoi le scot în prosoape de hârtie, așa rumenite, arunc în tigaie o ceapă tăiată cubulețe, o bucată de ardei, tăiat la fel, împreună cu fideluțe de afumătură (bacon, kaiser și/sau costiță), totul în proporții relativ egale. Dacă este cazul, mai adaug, înainte de călire niște ulei și aștept să se încingă. Asezonez legumele călite cu un pic de sare și piper, după gust, și cu ceva ierburi aromatice (cimbru, măghiran, mărar) și, când afumătura s-a rumenit și legumele sunt călite, deschid o cutie de fasole în sos tomat și o rșstorn în tigaie. Depinde de numărul de musafiri și de mărimea tigăii câte conserve nu-și vor mai atinge “best before”-ul… Proporția ar fi de trei cutii la 5 oameni, rotunjind la întreg. Farmecul conservei și gustul cât mai bun se obțin după amestecul ingredientelor inițiale cu conținutul și un clocot sănătos…. Totul se explică prin faptul că, deși portionată la nivel de conservă, fasolea a fost gătită sau semipreparată în cantitate mare, ceea ce îi dă savoarea de care avem nevoie… O “împodobire” cu verdețuri și așezarea feliuțelor de ciolan deasupra, după ce montăm “iahnia” în farfurie, o țuică/palincă și o ceapă creează premisele unor musafiri foarte multumiți de tratație… Vă doresc o zi de vis și fără proști pe șosele!

Acest articol a fost citit de 638 ori

Comentarii

comentarii

Angela Tocilă

About Angela Tocilă

Fondator politicstand.com, autor pe blogul propriu și pe platforma Evenimentului Zilei Hydepark și Vocile Dreptei

One Comment

  1. Angela Tocilă

    Angela Tocilă

    July 24, 2012 at 9:13 pm

    fasolea, my love 😀

    Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
La mulți ani, măică Românie!

”…Dar când a venit iarna peste tine, a căzut o zăpadă grea şi te-a acoperit, iubito, şi ai murit aproape...

Close