Laic end șer, pliz

By on December 30, 2013

Aproape că nu-mi vine să cred că e deja finele lui 2013, a trecut așa de repede încât nici nu am realizat. Ce-i drept, nu prea am realizat mare lucru, recunosc, însă nu poți cere performanță chiar din primul al, trebuie puțin rodaj, ca la Dacie, primii cinșpe mii îi parcurgi cu a patra, fără să bagi în a cincea, că-ți crește consumul la ulei și benzină.

Că veni vorba, ce baftă am avut cu benzina și motorina, m-a mâncat pe la spate (nu intru în amănunte, că lista celor ce mă mănâncă pe la spate-i lungă, de mi-a dispărut și turu’ pantalonilor) să aduc vorba cum că vreau să măresc acciza cu vreo 7-8 eurocenți pe litru de la 1 ianuarie. Noroc cu Băselu`, atent la detalii, m-a sunat pe firu roșu și mi-a atras atenția părintește că iar greșesc, așa cum am făcut și cu suspendarea lui, Roșia Montană, modificarea Codului Penal, amnistia și grațierea, superimunitatea și încă vreo 7-8 pe care nu le mai țin minte (tre’ să-l pun pe Matrafox sociologu` să citească arhiva presei) și-uite-așa am renunțat până pe la 1 aprilie cu acciza.

Ei, hai, aia cu suspendarea lui Băse o accept, am fost de acord cu ea, alături de Crin, la vremea când floricica asta penelistă visa frumos la președinție, așa cum visez eu acum. Să știți că eu chiar mă bucur că n-a picat Băse de pe scaun, acum nu-i mai scoteam fumurile din cap lui Crin, era mai des la teveuri decât mine, îmi lua fața în sondaje. Uite ce bine mi-a prins, acu’ eu sunt în top, în sondajele alea mânărite, l-am întrecut și pe Isărescu, noroc că l-au scos din ultimele sondaje, că prea stătea cocoțat cu vreo 5-10% mai mult decât mine.

Ziceam de 2013, greu an, sincer, n-am avut timp nici pentru mine, abia am reușit să dau o fugă în State în vacanță cu familia pentru vreo trei săptămâni. În rest, nebunie curată: ședințe la Guvern, ședințe la partid, ședințe la școală cu copiii, ședințe în familie cu tata socru, ședințe cu baronii, conferințe de presă, apariții la teveurile arondate, postări pe Facebook cu nemiluita, decese, comemorări, parastase, pomeni electorale, promisiuni neonorate. Hopa, stai că asta zice opoziția, eu trebuie să am alt spici.

Buni mai sunt purtătorii ăștia de cuvânt, dau din gură și nu spun nimic. Uite, ăla, Zaharescu, ăla de citea de pe prompter precum Esca, s-a dat bine pe lângă mine, n-a făcut mare lucru, mi-a dus servieta vreo 4-5 luni, apoi a început să se plângă de dureri de șale, că-i servieta grea, că el e înalt și nu poate sta aplecat prea mult. N-am avut ce face și l-am trimis la tratament, consul în Africa de Sud, la Mandela.

Băi, mare necaz era să pățesc, noroc cu moartea lui Mandela, că altfel mi-o furam rău de tot. Știam că o să iasă scandal pe tema amnistiei și grațierii, așa că am găsit motiv numai bun să plec cu coroana la căpătâiul răposatului, deși nu mă invitase nimeni.
Am vrut să-l iau cu mine pe nea Nelu, însă m-a refuzat categoric, de teamă să nu cumva să urmeze la rând, plus că-l bântuie morții de la Revoluție și acum. Singurul care a acceptat a fost Emil, cică el n-are frică de zbor și-i încă tânăr, poate mai prinde vreo candidatură la prezidențiale.

Vă ziceam de scandalul din Parlament, m-am scos tare cu decesu’, la întoarcere am făcut-o pe niznaiul (nu știu cum se spune habarnist în chineză, asta cu niznaiul o știu de la nea Nelu) și a picat măgăreața pe matrițer, pe Valerică Izgonică, fiindcă Crin, adormit cum e el de obicei, s-a trezit să spună că el dormea la Senat și nu-l atenționase nimeni să-i spună ce și cum.

În fine, a picat așa cum a picat, n-am reușit să-i scot basma curată pe băieți de data asta, poate rezolv în februarie, când o fi vreun ger din ăla arctic și presa nu e așa atentă la ordinea de zi din Camera Deputaților.

Vă ziceam de timp, nu am avut aproape deloc, deși am zburat peste mări, țări și oceane să mă fac cunoscut, n-am rezolvat mare lucru.
În State am pierdut vremea jucând baschet cu Ghiță, la chinezi n-am găsit bascheți pe măsura piciorului meu, noroc că le-am lăsat numărul și mi-au adus câteva perechi făcute la comandă, când au venit în București acu 2 luni. Ei, uite, o realizare, au venit chinezii, deși bunicii mei așteptau americanii. Tot un drac, și-așa chinezii au pus stăpânire pe tot, până și pe magneții cu Transilvania și Dracula scrie “meid in Ciaina”.

Au venit băieții, vreo 200 cu Li în frunte, noroc că nu i-a adus pe toți, că n-aveam unde să cazăm vreun milliard. Ba ei au venit cu miliarde, de euro, pe hârtie că doar nu era să umble cu sacii precum Dan Diaconescu la privatizarea Oltchim-ului. L-am omenit pe Li, a stat cocoțat în cel mai înalt loc din Parlament, i-am pus și steagurile lui, le-am scos pe ale UE, să nu se supere, l-am lăsat să vorbescă în legea lui cam vreo oră, l-am aplaudat în picioare de vreo 5-6 ori, că așa țin minte de la plenarele unde recitam poezii că se făcea. Cum au venit, așa au plecat, noroc că au semnat niște documente fără importanța, așa, de ochii lumii, vrăjeală, de-alde autostrăzi, reactoare, hidrocentrale, trenuri de mare viteză, cât să se bucure fraierii. Așa cum a fost și cu autostrăzile alea desenate pe hartă de consilierii mei, de s-au bășicat baronii din est, sud-est, sud și sud vest, în frunte cu Dragnea, Oprișan și alți doi-trei mai scăpătați. Bine că am făcut mai multe variante de autostrăzi ca să-i liniștesc și să-i am aproape la europarlamentare și prezidențiale, că regionalizarea a ajuns la coșul de gunoi.

Vedeți câte realizări am avut? Iarăși un lucru bun, scăderea TVA-lui la pâine, s-a ieftinit pâinea cu vreo 5-10 bani timp de o lună-două, acu a revenit la vechiul preț, că oricum nu mai bagă nimeni de seamă, la câte cumpărături fac românii mei de sărbători.
Auzi, tu, au cheltuit 1 miliard de euro pe mâncare de Crăciun și toți mi se vaită că o duc greu, că salariile sunt mici, că nu au nici de unele… Păi, să-i crezi? Mincinoși mici, las că am eu hac de cojocul vostru, îl pun eu pe Chițoiu să vă mai bage vreo 5 taxe-n plus în 2014, să vedeți voi cum o să dați buzna la fasolea și micii pe care vi-i dau moacă în campania electorală…

2013 a fost un an bun pentru mine, am apărut în 199 emisiuni televizate, 231 conferințe de presă, 79 intervenții telefonice în direct la RomaniaTV și Antena3, am poze cu Obama la funeraliile lui Mandela (noroc cu fostul prim ministru englez, care m-a băgat la înaintare, altfel nu mă lăsau ăia de la serviciile secrete să mă apropii la mai puțin de 10 rânduri de scaunul lui Obama, bine-nțeles, contra cost, că nimic nu-i gratis) am stat 3 minute în balcon la o discuție cu Angela Merkel, cât să-i spun în germană “schneller, schneller, das ist gut”, am servit masa cu Regele, de fapt cu giner-su, dar ăștia care postează noutățile pe pagina mea cât eu dorm au dat o gherlă și au pus poza de la 1 Decembrie și iar mi-am furat-o de la presă, mi-am făcut 200.000 prieteni pe pagina de feisbuk. Cam puțini, comparativ cu Ghiță Ciobanul, care are dublu decât mine, noroc că nu candidează la președinție, altfel aveam probleme.

Fii-miu, care-i prieten cu el pe saitu de socializare, mi-a propus (că pe Paladit nu l-a dus capul, cred că-l trimit și pe ăsta pe urmele lui Zaharescu) să mergem la Jina să ne cazăm în camera de oaspeți acasă la Ghiță, ieșim și ieftin, facem poze cu el, oile și măgarul, le postăm pe Facebook și pot să-l egalez la numărul de laicuri. Ceea ce am și făcut, dar ca să nu zică lumea că mă duc doar eu, am luat toată trup și pe Ăla Micu de la Conservatori, că dă bine să ne vadă lumea împreună, mai ales că pe Crin îl dăm curând la o parte și rămânem doar noi și generalu’ Izmene la conducere.

Până la urmă, după câte v-am povestit, din tot răul a ieșit binele, dacă trag linie și adun, dă cu plus la imagine și rezultate.
Și uite-așa, intru în 2014, mai stau premier vreo 9 luni, intru în campanie pentru pezidențiale, cu ajutorul lui Dragnea&co câștig, apoi 5 ani de domnie fără să mă tragă nimeni la răspundere, găsesc eu vreun fraier să accepte postul de prim ministru. Poate pe Ghiță, că se pricepe la reclamă, are notorietate, fani pe facebook, afacere bănoasă cu oile și brânza. Ce ziceți, dați laic end șer (like&share) la propunerea mea?

La mulți ani, România mea iubită, I like you!

 

 

Acest articol a fost citit de 969 ori

Comentarii

comentarii

Viorel Grosu

About Viorel Grosu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
La mulți ani, măică Românie!

”…Dar când a venit iarna peste tine, a căzut o zăpadă grea şi te-a acoperit, iubito, şi ai murit aproape...

Close