Dragă Camelia Voiculescu…

By on February 24, 2016
 • Dragă Camelia,

  Îți încredințez astăzi această scrisoare ca pe un manifest pentru viitor. Pentru un viitor nu foarte îndepărtat, în care tu vei trece de pragul maturității, iar tatăl tău va iesi de la Rahova. Îți scriu ție, în speranța că Ilinca lui Dan Tapalaga, alături de multi alti copii vor construi o lume în care sa încăpem și noi, cei care ne-am saturat de voi. Poate că atunci când vom veni acasă cu pungi pline de medicamente, copiii nostri buni ne vor îngriji și ne vor mângâia și se vor ruga la Dumnezeu să mai stăm puțin alături de ei si nu de Antena 3.

  Poate ție nu-ti va fi nici atunci rușine și nici nu-ți vor crea nervozitate sau dispreț momentele de familie cu Gadea, Badea si Ciuvica mergind in sir indian la toaleta istoriei pentru că vezi, așa e vârsta. Poate că le vei cumpăra tu însăți mult hulitul Urinal de azi. Poate că nu vei simți că îți strică masa cu prietenii Oana Stancu. Și poate că în loc s-o trimiți în colțul uitării, o vei duce la un consult.

  Camelia, Tatal tau a luat o condamnare de zece ani cu executare, dar Antena 3 e inca la vremea poveștilor. Roagă-ți tatăl să-și amintească de banii de la Crescent si de hârtia pe care turna la Securitate așezand litere dupa litere. De băncuțele din strainatate prin care a deschis conturi si de tepele de la Vitrocim. De verisoara aia a lui pe care a dat-o in gat la Secu. De Seres, de Pantis si de Mencinicopschi care au ajuns dupa gratii din cauza lui. Oare mai au dinți? Oare nu se înghesuie ei la vorbitor vinerea pentru că l-au ascultat pe Dom’ Profesor? Oare se bucură? Sau așteaptă resemnati ziua in care vor vedea iar soarele? Întreabă-l despre privatizarea ICA si terenurile de la ADS luate cu arenda mica-mica și cum s-a ales cu ele. Întreabă-l dacă nu cumva adunătura asta de la Antena 3 e reteta cu care tatăl tău ti-a facut tie fabrica de piine. Întreabă-l dacă adunătura asta nu are cumva si niste imprumuturi de sute de mii de euro luate de la el pe care nu i le vor putea plati nici in 40 de ani!

  Camelia, Și te mai rog ceva: ai putea, când îi pui aceste întrebări să fie și Gadea, Badea si Ciuvica prin preajmă? Iar televizorul ar putea fi oprit? Că doar nici tu n-oi mai fi vreo tinerică sa ai atitia nervi incit sa te poti uita la Sinteza Zilei! Oare despre Dan Constantin crede in sfirsit si tatăl tău că e indecent să mai fie jurnalist? Că e decuplat, prăfuit și vai de capul lui obligând o lume întreagă să-l suporte și să-i asculte hârâitul tot mai obosit? Că doar nu-si inchipuie ca mai e ca pe vremea cind a devenit activist PCR acum 50 de ani!

  Camelia, Îți doresc ca aceste întrebări să-ți aducă un tată care să-ti gaseasca un barbat mai putin santajist decât cel cu care trăiești azi!

  (Acest text este un pamflet scris de Robert Turcescu)

Acest articol a fost citit de 1611 ori

Comentarii

comentarii

Redactia

About Redactia

18 Comments

 1. Alikianos Shenghen

  March 27, 2016 at 10:17 am

  ” si terenurile de la ADS luate cu arenda mica-mica și cum s-a ales cu ele.”
  …………….

  Arenda mică-mică din care nu plateste nimică.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Pingback: Cum au contribuit bogații la sărăcirea unei țări întregi - politicstand.com

 3. Mamaie

  May 24, 2016 at 8:32 am

  Se baga si turcelu in seama ca un prost. Sigur voiculestii sunt niste jigodii, dar nici cu turcelu nu mi-e rusine. Ca sa nu mai spun ca ideea asta cu scrisoarea e un plagiat ordinar. Tipic pentru turcel

  Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
La mulți ani, măică Românie!

”…Dar când a venit iarna peste tine, a căzut o zăpadă grea şi te-a acoperit, iubito, şi ai murit aproape...

Close