Dezvăluiri din culisele Antena Group

By on September 4, 2014

Odată ce Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare, din interiorul trustului Intact încep să iasă la suprafață modul în care Dan Voiculescu și fiica sa au înțeles că se face presă în România. Iată ce dezvăluie o sursă care a dorit să rămână anonimă (căreia îi mulțumesc public pentru încrederea acordată Politicstand.com), angajat Antena Group.

La finele anului trecut, unul dintre posturile trustului de presă Intact, patronat de Dan Voiculescu, se rebrenduia subit, cu scopul de a mai acoperi un segment din piaţa audiovizualului: cancan si showbizz. Antena 2 devenea, astfel, Antena Stars şi totul părea extrem de promiţător. Însă la un proiect care se voia ambiţios, este nevoie de oameni. Şi cum mână de lucru ieftină se găseşte peste tot, şefilor Antena Stars nu le-a fost greu să încropească rapid o echipă destul de numeroasă, formată din foştii angajaţi ai Antenei 2, plus oameni din afara trustului.

Ierarhia era alcatuită în felul urmator: Dan Voiculescu – patronul din umbră, Camelia Voiculescu – patron în acte, Sorin Alexandrescu – director general Antena Group, Cristian Ionescu – director Antena Stars, Corina Diaconescu – director de producţie şi nu în ultimul rând, Angela Ciupitu – producător general Antena Stars. (Despre aceasta din urmă, gurile rele spun că ar avea o relaţie “specială” cu Cristian Ionescu, relaţie graţie căreia ascensiunea ei, de la reporter la şef cu puteri depline, s-a produs peste noapte).

Surse neoficiale susţin că ideea rebrenduirii postului tv Antena 2 ar fi aparţinut Cameliei Voiculescu, inspirată de sfătuitorii ei, în special de Mihai Gâdea. Acesta a remarcat succesul tabloidelor din presa scrisă şi s-a gândit că o televiziune tabloidă ar fi piesa care lipseşte dintr-un puzzle al unui monopol media format din televiziuni (canale de stiri, generaliste, sport, muzică etc.), posturi de radio, ziare, reviste etc. Termenul în care trebuie să vină rezultate bune şi, implicit, profitul, este de un an. Acest termen expiră, teoretic, în decembrie anul acesta. În cazul în care cheltuielile vor fi mai mari decât încasările, Camelia Voiculescu a anunţat echipa de conducere menţionată mai sus că va închide Antena Stars sau o va transforma în altceva. În ce, nu se ştie, având în vedere apariţia postului ZU tv, dar si încarcerarea lui Voiculescu.

În acest moment, deşi prezintă o creştere destul de voalată, audienţele Antena Stars sunt în continuare catastrofale, la fel cum au fost încă de la obţinerea licenţei de emisie. (Şi aici trebuie subliniat faptul că CNA-ul a acordat destul de greu şi cu mult cântec, licenţa de emisie pentru Antena Stars. Disputa dintre “forul audiovizualului” şi televiziunea de cancan a lui Voiculescu a fost o strategie premeditată. Miza era, atenţie, ca Antena Stars să câştige masiv şi repede popularitate, prin mediatizarea scandalului în care a fost implicat).

Demarat în pripă, fără o organizare bine pusă la punct, cu emisiuni sau ştiri făcute după ureche şi cu oameni platiti prost, proiectul Antena Stars nu a funcţionat niciodată cum şi-ar fi dorit cei care l-au iniţiat. Mai mult, la nivel de business, Antena Stars este deja o gaură neagră în bugetul şi în portofoliul de afaceri media, patronate de familia Voiculescu. Aşa cum se obişnuiește în Antene, lipsa de siguranţă şi nervozitatea şefilor (atribute generate atât de lipsa rezultatelor cât şi de termenul de un an pe care îl au la dispoziţie), duce la căutarea unor ţapi ispăşitori. Ca de fiecare dată, aceştia sunt şefii cei mai mici, respectiv, muncitorii. Sunt nenumărate cazurile în care reporteri, producători, editori de imagine sau cameramani au plecat (sau au fost îndepărtaţi de Angela Ciupitu), fără a li se acorda drepturile salariale aferente perioadei în care au muncit pentru Antena Stars. Câţiva dintre cei care au ales sa demisioneze au primit salariul incomplet, sub pretextul că “plecarea lor a încurcat treaba”, după cum s-a justificat Cristian Ionescu. Foarte mulţi însă, nu au fost remuneraţi deloc, deşi munciseră chiar şi doua trei luni, fără să fie plătiţi.

În afară de muncitorime, primul cap important care a căzut în primele sase luni de viata ale postului Antena Stars (tot cu aportul Angelei Ciupitu, care îşi simţea scaunul în pericol), a fost al Corinei Diaconescu, directorul de producţie. Acesteia i s-a interzis fără niciun avertisment accesul la sediul din Romexpo şi i s-a imputat dispariţia a 80000 lei, bani reprezentând deconturile pe care trebuia să le facă în urma onorariilor încasate de anumiţi invitaţi care participă la emisiuni (artişti, dansatoare, sportivi etc). Mulţi dintre invitaţii care apar contra cost în emisiuni, nu eliberează documente justificative pentru sumele încasate, pentru a nu fi impozitaţi de stat. Acest fenomen este cunoscut şi acceptat tacit de şefii posturilor lui Voiculescu, dar perioada de un an (termen fixat de Camelia Voiculescu) în care Antena Stars trebuie să aibă profit, duce la sacrificii aleatorii în rândul personalului.

Ar mai fi interesant de adăugat şi faptul că un şofer de la Antena Stars are un salariu de 1200 lei lunar iar programul de lucru este de 8 ore pe zi, în medie, în timp ce un şoferii, care muncesc pentru Antena 1 si Antena 3 (la comun, minimum 12 ore pe zi), primesc câte 1150 lei lunar, fără nicio excepţie.

Un angajat Antena  Group

Acest articol a fost citit de 3500 ori

Comentarii

comentarii

Redactia

About Redactia

5 Comments

 1. Aspida

  September 4, 2014 at 7:54 pm

  Așa-i când te-ntinzi mai mult decât ți-e plapuma… 😉
  îți îngheață tălpile…
  Au un trust mamut și nu se mai satură… 🙁

  Thumb up 0 Thumb down 0

  • Redactia

   Redactia

   September 4, 2014 at 7:55 pm

   Probabil că se vor sătura când se termină banii din publicitatea care le-a mai rămas 😀

   Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Fane

  September 4, 2014 at 11:59 pm

  Familia asta Voiculescu e demonica! Il intrece si pe Liviu Dragnea, care si ala e alt mare hot al acestei tari

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Pingback: Votaţi Ponta! - politicstand.com - politicstand.com

 4. Alikianos Shenghen

  September 5, 2014 at 3:57 pm

  Sa-i ia apa si sa-i duca
  un’și-o dus mutu’ (nu forbalistu’) iapa. Ca io unu’ nu’i plâng.

  Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
La mulți ani, măică Românie!

”…Dar când a venit iarna peste tine, a căzut o zăpadă grea şi te-a acoperit, iubito, şi ai murit aproape...

Close