Băsescu e de vină, Băsescu e de vină, Băsescu e de vină, Băsescu e de vină…

By on September 13, 2016

Am avut un schimb de replici mai tăioase pe Facebook cu un copil de vreo douăzeci de ani. M-a mirat faptul că aproape la fiecare frază scria despre băsiști și cum știe el că Băsescu e un hoț și că băsiștii nu merită decât ce-i mai rău și că sunt hoți pentru că susțin un hoț etc. Rețineți că discuția inițială  nu avea nicio legătură cu Traian Băsescu.

Părea grav bolnav psihic, cu o formă grea de obsesie, monomanie sau cum i-o fi spunând. După care am realizat: este unul dintre cei crescuți cu „Sinteza Zilei” în casă.

Să discutăm despre „Sinteza Zilei”. Conform Wikipedia (https://ro.wikipedia.org/wiki/Sinteza_zilei), prima emisiune a fost în noiembrie 2005. Emisiunea se desfășoară de luni până joi, între orele 21:30 până la 23:00 sau 24:00. Să facem un calcul, considerând o lungime medie de 2 ore per emisiune: timp de 10 ani, adică 52 x 10 = 520 săptămâni, emisiunea a avut 4 * 2 ore = 8 ore pe săptămână. Timp total vizionat de telespectatorii înfocați (majoritatea): 520 săptămâni* 8 ore / săptămână = 4160 ore.

Dacă tânărul respectiv a crescut de la 10 ani la 20 de ani cu Sinteza Zilei seara la TV, a avut parte de peste 4000 de ore de propagandă anti-Băsescu savant întreținută. Pentru a realiza agresiunea asupra creierului său și forța sugestiei, vă rog să numărați de la 1 la 4000 în gând…. La ce număr ați ajuns când ați renunțat? 10, 20, 100? Țineți seama, fiecare număr pe care l-ați enumerat în gând reprezintă O ORĂ de sugestie obsedantă „Băsescu e de vină”, „Băsescu e un hoț”, „Băsescu ne-a vândut țara” etc.

Deci, copilul acela a auzit de zeci de mii de ori, poate de sute de mii de ori fără nicio exagerare, că Băsescu și susținătorii săi reprezintă răul suprem. Practic, este lucrul pe care l-a auzit de cele mai multe ori în viața asta. Nu a auzit de la mama sa „te iubesc” de câte ori a auzit „Băsescu e de vină”. Nu a auzit la școală nimic de atâtea ori de câte ori a auzit „Băsescu e de vină”. Nu s-a concentrat niciodată asupra a nimic o asemenea cantitate de timp cât a fost bombardat cu „Băsescu e de vină”. A auzit „Băsescu e de vină” când venea de la școală, când își făcea lecțiile, când mânca, poate și când dormea.

Vorbim despre 4000 de ore de sugestie și repetare obsesivă a ideii că „Băsescu e de vină”, în toate variantele ei posibile. Să ne mirăm că acești copii cresc ca dușmani declarați ai lui Traian Băsescu? Să ne mirăm că în ultimii ani pensionarii au ajuns de o nervozitate, agresivitate și violență greu de explicat? Păi cum să nu fie așa, când seară de seară, de zece ani încoace, li se instilează într-un mod foarte „profesional” ura viscerală față de un singur om? Când li se canalizează nemulțumirile și energiile negative către un singur punct și li se oferă un singur țap ispășitor?

Iată de ce nimeni n-a reușit să închidă acest post. Iată de ce membrii CNA, puși acolo pe criterii politice, nu vor să rezolve problema și sunt dispuși să riște orice compromitere profesională, fie ea și definitivă. Pentru că celor care i-au pus acolo le convine ca Băsescu să fie porcăit zilnic în creierele masei de vot, pentru tot ce a făcut contra lor, pentru justiție, pentru DNA, pentru orientarea pro-americană și anti-rusă.

Seringa cu ură față de Traian Băsescu trebuie înfiptă în români seară de seară,  în fiecare zi de luni până joi, de la 21:30 până la 23:00.

Uneori până la 24:00.

 

Acest articol a fost citit de 1268 ori

Comentarii

comentarii

Paul Mateescu

About Paul Mateescu

6 Comments

 1. marianpreo

  February 22, 2017 at 4:26 pm

  Oamenii din mediul rural, normal ca aici intervine si pregatirea, educatia, chiar iau de bune toate mesaje primite pe cale vizuala sau cele pe care le citesc intr-un ziar local care le mai cade sau care cineva are grija sa le cada in mana.
  Am fost martor la alegerile locale cand locuitorii unei comune vorbeau despre acuzele aduse de primarul in functie unui contracandidat cu sanse mai mari la primarie.
  “Ati vazut ce a facut ?… daca scrie in ziar, asa este” !
  Ulterior s-a confirmat ca articolele erau mincinoase, dar nu a mai contat, scopul a fost atins.

  Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
La mulți ani, măică Românie!

”…Dar când a venit iarna peste tine, a căzut o zăpadă grea şi te-a acoperit, iubito, şi ai murit aproape...

Close