Ascensiunea nulităților

By on March 10, 2017

Ascensiunea nulităților a fost posibilă pentru că România funcționează ca o imensă caracatiță ce cuprinde toate structurile statului și toți cetățenii ei, dintr-o inerție care ne duce înpoi, departe în timp, pe vremea când comuniștii lui Ceaușescu erau la putere. Aș îndrăzni să spun că slugărnicia este o trăsătură zidită în ADN-ul românesc iar cei ce nu o au, sunt considerați a fi ciudați, niște paria ai societății pentru că nu se aliniază unui mod de supraviețuire colectiv.

Slugărnicia a făcut posibilă ascensiunea și menținerea la putere a unui semianalfabet cu retard, așa cum a fost Nicolae Ceaușescu, cel care, lingușit, cu ego-ul exacerbat de cei din jurul său, s-a crezut a fi un Mesia al României. Și am convingerea că, după ce ajunsese dintr-un sărac lipit cu ”origini sănătoase”, dintr-un găinar mărunt, ditamai președinte de țară, beția puterii și slugărnicia celor inferiori ierarhic l-au luat de pe picioare și l-au făcut să se creadă exact ceea ce slugarnicii, în nimicnicia, oportunismul și lașitatea lor… Cârmaciul, Geniul, Farul Călăuzitor, Părintele României, Marele Conducător… Faptul că acest întârziat mintal a rezistat atât și, cu siguranță ar fi rezistat mai mult dacă era după noi, poporul, denotă că românii au ca unică expresie a instinctului de conservare punerea în practică a proverbului ”Capul plecat, sabia nu-l taie”. Și l-au ținut plecat, s-au adaptat și au construit imensa plasă a corupției, plecând de la pile și relații, la cererea și oferirea de servicii sexuale sau de orice altă natură în schimbul unei butelii, repartiții de apartament, adeverințe, inclusiv pentru evitarea statului la coadă, pentru că, să ne aducem aminte, statul la coadă era parte din existența noastră și ne ocupa mult timp din viață, adeseori pentru mai nimic: un zgârci, o pungă cu zahăr, un litru de ulei.

Lucrurile nu s-au schimbat prea mult nici în ziua de azi, altfel nu putem explica ascendența la putere a altor semianalfabeți funcționali de genul lui Ponta, Dragnea, Olguța Vasilescu, Ecaterina Andronescu, Liviu Pop, Călin Popescu Tăriceanu, Șerban Nicolae, Florin Iordache și mulți alții… Lăsând la o parte faptul că niciunul dintre ei nu merită mai mult decât să-și câștige existența modest, ca muncitori în fabrici sau agricultori, maxim ca patroni de butic sau magazin alimentar, ceea ce este cu adevărat grav e faptul că și ei, la fel ca Nicolae Ceaușescu, îmbătați de putere și de slugărnicia celor din jurul lor, trăiesc cu impresia că funcțiile pe care le ocupă li se cuvin și tot ce fac împotriva acestui neam este un drept al lor pe care, oricine îl contestă devine un ”dușman de clasă”, un individ periculos care amenință ”ordinea statului de drept” iar când spun ”stat de drept”, e vorba de dreptul lor de a decide după cum îi taie capul și în funcție doar de interesele lor, ce legi, ce abuzuri doresc să facă.

Impostura și parvenitismul acestora ne duc în trecutul nu prea îndepărtat, anume la ascensiunea și preluarea puterii de către Partidul Comunist și dictatura proletariatului adunat de prin cotloanele patriei, când orice hoț mărunt, orice trântor, orice bețiv cules din șanțuri, rândaș la grajduri al cărui unic merit era să se fi născut din alți trântori săraci lipiți, ajungea să facă legea în sate și orașe, abuzând oamenii mai înstăriți, confiscând, bătând, furând sub greutatea puterii cu care partidul îi pricopsise. Dar dacă atunci exista scuza imixtiunii exerne, influența Rusiei asupra țărilor est europene, acum nu mai există nicio scuză… Acum, odată cu primenirea generațiilor constatăm un paradox: anume că aceste nulități de la putere, decid soarta a sute de mii de români educați din care majoritatea ar fi mult mai îndreptățiți să acceadă la funcțiile pe care le ocupă cei enumerați mai sus, doar că, criteriile de selecție nu sunt cele de competență ci dimpotrivă…

Un Dragnea, de exemplu, se va înconjura doar de oameni care-i sunt inferiori din punct de vedere intelectual, urmând modelul care l-a îmbogățit și care l-a făcut stăpânul unui județ întreg: o mână de fier, șmecheria nativă și atitudinea de dictator la scară mică. Și nici nu-i este greu să aleagă oameni inferiori lui, are de unde iar cum politica este un cerc închis pentru outsideri, toți cei ce se învârt prin cercurile puterii de la Revoluție încoace știu exact care sunt condițiile să treacă și ei pe la ciolan, conștienți de mărimea bucății care li se cuvine.

În politica românească nu există planuri pe termen lung decât de ochii lumii civilizate unde avem pretenția că aparținem. În subteranele politicului, lucrurile se petrec la fel ca într-o țară primitivă din Africa: aceleași încrengături de pile și relații, favoruri economice, sexuale și spiritul de castă. Toți ceilalți muritori pe care politicienii îi numesc ”popor”, dar doar din inerție, fără să conștientizeze definiția acestui cuvânt, sunt considerați vasalii lor asupra cărora pot avea drept de viață și de moarte. Asta e convingerea lor iar faptul că nu ucid este doar pentru că încă nu sunt nevoiți s-o facă. Toți acești așa ziși conducători au instincte de criminali pentru că de a hoție până la crimă mai e doar un singur pas.

Ei sunt gata de orice și nu sunt de condamnat, asemena oameni există peste tot, dar numai la noi ocupă funcțiile cheie în stat fără să le merite. De condamnat suntem noi, cei care nu facem diferența între libertate și sclavie. Suntem vinovați pentru tăcere, supunere și pentru resemnare. O explicație ar fi că istoria ne-a demonstrat că nu suntem un popor războinic, ba dimpotrivă, dar tot istoria ar trebui să ne arate că atitudinea noastră de ”capul plecat, sabia nu-l taie” ne-a învârtit în același cerc vicios, ciclic, fără nicio schimbare. Toleranța la abuzuri a devenit mult prea mare, resemnarea i-a dus pe mulți dintre noi dincolo de granițele României pentru o viață mai bună. Dar asta să fie singura soluție? Să privim de la distanță cum țara în care ne-am născut, unde sunt înmormântați strămoșii noștri este distrusă și jefuită de o mână de hoți?

Adevărata putere a unui popor consta în curajul de a se opune abuzurilor și nu în cultivarea unor calități inexistente, nu în spiritul mioritic de a doini din fluier privind cum lupii îți mănâncă oaie după oaie. Adevărata putere a unui popor constă în curajul de a spune ”Stop!” și, pentru că nu putem fi în siguranță în niciun moment al zilei sau al nopții, în vigilență… Aceste nulități fac pui, lasă moștenitori. Aceste nulități lipsite de conștiință, de patriotism și, până la urmă, de orice sentiment ce definește umanitatea, nu au ce căuta l conducerea unei țări. Plecarea lor de la guvernare și înlocuirea cu alții asemeni lor, nu aduce nicio schimbare, de aceea e nevoie de un restart total, de o reașezare a valorilor umanității la locul pe care îl merită. La magnitudinea răului la care s-a ajuns, restartul trebuie să fie drastic, să curețe de la temelie această nedreaptă, profund toxică clasă de politicieni, moștenitori ai vechiului PCR.

Sunt pe deplin conștientă că mentalitatea slugarnică și resemnarea, instinctul de a o obține ușor orice, e o frână. Încremenirea în idei, educația precară, cultura eradicată cu bună știință aproape total, sunt ceea ce ne împiedică să reacționăm normal, ca un popor conștient de ceea ce poate… Sunt la fel de conștientă că mulți dintre noi sunt interesați doar de ziua de mâine și de ceea ce pun pe masă… Mulți dintre noi ne lăsăm cumpărați cu un litru de ulei și nu din prostie ci pentru că orice bun căpătat de pomană ne induce un oarecare sentiment de importanță, acela că o dată la 4 ani contăm, însemnăm ceva pentru cineva. Această amăgire conștientă reprezintă dezinteresul pentru valorile cetății, izolarea individului față de binele comun și este rezultatul politicii de distrugere a comunității începută de Partidul Comunist Român, continuată de toate partidele emanate de la Revoluție încoace.

Speranța există. Tinerii ieșiți în stradă în toată țara demonstrează că nu e totul pierdut, că mai există curajul și voința de a trăi într-o țară normală, bazată pe valori iar impostura poate lua sfârșit. Nulitățile politicii au motive să se teamă și eu cred că le e teamă, altfel nu se explică disperarea cu care insistă să ne limiteze drepturile până la acela de a-i contesta pe ei, cei ce se cred invincibili. La fel a crezut și Ceaușescu și totuși…

 

 

 

Acest articol a fost citit de 1243 ori

Comentarii

comentarii

Angela Tocilă

About Angela Tocilă

Fondator politicstand.com, autor pe blogul propriu și pe platforma Evenimentului Zilei Hydepark și Vocile Dreptei

One Comment

  1. Flo

    March 10, 2017 at 7:49 pm

    Se vorbeste aici de cei care se lasa cumparati cu punga de faina sau litru de ulei….oare unde sunt oamenii aia “inteligenti” care lucrează la multinațională si castiga decent?….la plimbare prin lume sau in spatele ușilor de-acasa ca-i mai cald…corect?. Mentalitatea de sluga e pe toate nivelurile de educație. 400 de ani de mana întinsă si de ocupatie străină….tara asta nu ne aparține,nu stim sa conducem pt ca nu am făcut-o pana acuma

    Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
La mulți ani, măică Românie!

”…Dar când a venit iarna peste tine, a căzut o zăpadă grea şi te-a acoperit, iubito, şi ai murit aproape...

Close